Οι Ακαδημίες μας κοιτίδα αθλητών με ποιότητα και «ευ αγωνίζεσθαι»
Η ακαδημία του Πανηλειακού ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008. Στα τμήματα που λειτουργούν συμμετέχουν παιδιά 5 εως 14 ετών.
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο του Πανηλειακού στην Συντριάδα.
Στόχο λειτουργίας της Ακαδημίας, αποτελεί η σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και η δημιουργία αθλητών στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλας και ακολούθως επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα του Πανηλειακού. Το εγχείρημα μας, αυτό βρήκε άμεση ανταπόκριση στον κόσμο του Πύργου, ενώ στον 5ο χρόνο λειτουργίας είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήδη πολλοί ποδοσφαιριστές στελεχώνουν την Under19 του Πανηλειακού καθώς και ομάδες της Super League.
Το όραμά μας είναι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια η πλειοψηφία των στελεχών που θα πλαισιώσουν την ομάδα να προέρχονται από τις τάξεις της ακαδημίας. (250 παιδιά περίπου)

 Λίγα λόγια για τον Βαγγόπουλο Θεόδωρο…

Ασχολείται απο το 1998 με την ομάδα του Πανηλειακού έχοντας περάσει απο όλες τις θέσεις (προπονητής, βοηθός προπονητή,γυμναστής). Τελευταία ενασχόλησή του με την ομάδα του Πανηλειακού, αποτελεί η ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή των τμημάτων υποδομής.